Wipab lanserar smart tilluftsdon för hyreshus

WIPAB - Ventilation
I Grums har Wipab idag sin 7 500 kvadratmeter stora verkstadsyta.

Bygg & FastighetLegotillverkande Wipab förvärvade nyligen rättigheterna till det smarta tilluftsdonet Air-radvent®. Det nya donet kommer att lanseras i en nytappning vid årsskiftet 2015/2016, med en rad förbättringar och till ett mer konkurrenskraftigt pris.

I en fastighet är det viktigt för såväl boende som fastighetsägare att tilluften är tillräcklig och komfortabel. Tyvärr är inte alltid detta fallet och boende stänger ventilerna till följd av drag. Men med Wipabs nya tilluftsdon Air-radvent® möjliggörs en enkel installation av tilluftsdon för bostadshus med mekanisk frånluft.

Den smarta tilluftslösningen Air-radvent®

WIPAB - Tilluftsdon
Den smarta tilluftslösningen Air-radvent®.

Air-radvent® är en patenterad tilluftslösning som är enkel att använda i samband med fönsterbyte, och kan monteras inifrån utan ställning eller skylift. Genom att sätta in Air-radvent® under fönstret kan ingrepp i form av hål i fasad och väggar undvikas. Donet är även lätt för fastighetsägare att underhålla.

– Eftersom att det var en så bra produkt från början så var det enkelt för oss att bibehålla produktens goda kvalitet. Donet kommer att underlätta betydligt för byggföretag och de som utför fönsterbyten i framtiden, säger Wipabs vd Stefan Niklasson.

Sedan Wipab övertog ägarskapet av Air-radvent® har företaget arbetat med att förbättra produkten genom att förenkla själva tillverkningsprocessen. Numera går tilluftsdonet snabbare att tillverka, vilket innebär att produkten kan lanseras till ett mer kostnadseffektivt pris.

En mer kostnadseffektiv produkt

I Grums, Värmland, har Wipab idag sin 7 500 kvadratmeter stora verkstadsyta. Verkstaden är uppdelad i avdelningar med bland annat en tyngre svetsavdelning och en montagehall som endast används för att montera maskiner och liknande detaljer.

Stefan berättar att det bland annat är företagets nya maskiner som möjliggjort att de idag kan tillverka Air-radvent® på ett annat sätt än tidigare, utan att tumma på den goda tilluftshastighetecn.

Finns i rak och vinklad modell

WIPAB - Ventilationslösning
Air-radvent® finns idag i modellerna Air-radvent® — Rak och Air-radvent® — Vinklad.

Air-radvent® finns idag i modellerna Air-radvent® — Rak och Air-radvent® — Vinklad. Modellen Rak består av en rak genomföring och don, samt är framtagen för att passa till fönsteröppningar med rak smyg.

– Modellen Vinklad har en vinklad genomföring vars längd kan anpassas med hänsyn till förutsättningarna. Båda modellerna är gjorda av elektrolytförzinkad plåt som pulverlackerats vit. Air-radvent® är vår första egna produkt och nu börjar vi närma oss lanseringsdatum vilket är riktigt roligt, avslutar Stefan.

Vill du läsa mer om det smarta tilluftsdonet Air-radvent®? På www.wipab.se kan du läsa mer om hur Air-radvent® kan underlätta vid byte av fönster i hyreshus.

Redaktionen
redaktionen@branschjournalen.se