Vem vill inte ha chans till en hyresrätt?

Boplats - Hyresrätt
Med ett medlemskap på Boplats kan du hitta din framtida hyresrätt. Foto: Cim Ek

Hem & BostadÄr du välutbildad och vaken? Såpass att du köpt en lägenhet eller villa under bostadsruschens glada dagar? Och tänkt stanna i den vad som än händer? Då kan du sluta läsa här.

Du som tänker på vad som händer i framtiden, kan åtminstone läsa några meningar till. Det kan förresten också du som hyr din bostad. För kanske behöver du byta den i framtiden? Om du känner igen funderingarna och tillhör den vakna typen är du förstås redan medlem på Boplats. Guldstjärna till dig, du har fattat. Om inte. Ta fram datorn, gå in på nya.boplats.se och registrera dig. Det kostar 100 kronor om året och för den som tror att det någon gång i livet kan bli aktuellt att byta bostad är det välinvesterade pengar.

Om Boplats

Boplats är en marknadsplats för dig som letar bostad i Göteborgsregionen. För 100 kronor om året får du tillgång till Göteborgs enda riktiga bostadssajt för hyresrätter.

Registrera dig nu för att hitta din framtida bostad!

Framför allt är det våra ungdomar som registrerar sig, därför att de måste. Men det kan finnas anledning att göra som ungdomarna även om du är medelålders, och nöjd med vad du har.

Maria Jordan, marknadsansvarig på Boplats, berättar om par som sålt sin villa eller bostadsrätt, då barnen flyttat ut. Skaffat sig en hyresrätt och därmed kunnat resa mycket samt odla intressen man haft länge men inte hunnit med. Med utflugna barn öppnar sig nya möjligheter och de generationer som passerar medelåldern nu har blivit bra på att ta tillvara på förändringar i livet.

Andra par mitt i livet, fortsätter Maria, väljer att istället gå skilda vägar. Även här kan det vara fördelaktigt att ha varit registrerad hos Boplats. Det blir en form av trygghet att ha möjlighet till ett eget boende, utan att behöva låna pengar.

Hur fungerar det?

Du går in på nya.boplats.se, registrerar dig och till en kostnad av 100 kronor per år kan du anmäla intresse till hyresrätterna i Göteborg med kranskommuner.

Varför är det välinvesterade pengar?

Boplats - Lägenhet
För dig som är äldre är en hyresrätt perfekt då den ger mer pengar över till annat. Foto: Hilda Grahnat

– Det tar ofta flera år att få en hyresrätt i Göteborg. Hos de kommunala bostadsbolagen, som står för majoriteten av de bostäder som annonseras ut på Boplats, kan det ta närmare åtta år att få en lägenhet i populära områden som Majorna, Linné och Centrum.

Alla lägenheter i de kommunala bostadsbolagen (Poseidon, Bostadsbolaget och Familjebostäder) annonseras ut på Boplats webbplats och ingen annanstans. Dessa bostäder fördelas efter antal dagar du har varit registrerad på Boplats.

Hur fungerar det med de privata hyresvärdarna då? Kan de välja vem som helst?

– Jo, det är riktigt. Ca 40% av de lediga lägenheterna, på Boplats, kommer från Göteborgs privata hyresvärdar. Bland dessa finns sådana som rangordnar efter antal dagar hos Boplats men de kan också välja efter egna kriterier. Det innebär att du kan ha tur och få en lägenhet direkt.

Så, vad skall man göra om man vill ha en hyreslägenhet?

– Boplats har idag knappt 160 000 medlemmar, och antalet växer varje månad. Varje lägenhet har ofta flera tusen sökande. Om du vill ha en möjlighet i framtiden är det dags att registrera dig. Nu!

Redaktionen
redaktionen@branschjournalen.se