Upplev ett unikt kulturarv i moderna Portugal

Mercator - Bo utomlands
Mercator/Portugalmäklarna har idag tillgång till majoriteten av alla fastigheter som är till salu i Portugal.

Hem & BostadPortugal är idag ett av de få europeiska länder som lyckats undvika turismens framfart och erbjuder en unik mix av den moderna världen och rik kulturhistoria. Upptäcktsfärder till världens kolonier på 1500-talet har format det avlånga landet till vad det är idag, något som gett avtryck i matkulturen och det vardagliga livet.

Oavsett om man söker semesterboende eller vill flytta permanent så är det ett stort steg i livet. Här har Mercator/Portugalmäklarna hjälpt nordbor i över 25 år med allt man kan tänkas behöva för att hitta sitt drömboende. Den vackra landskapsvariationen erbjuder något för såväl bergsklättraren som strandälskaren i populära områden som Lissabon, Algarvekusten och Silverkusten.

Kulturarv från världens kolonier

Mercator - Portugal
Portugals erbjuder allt från 2 000 meter höga bergstoppar ner till Algarvekustens vackra stränder och klippformationer.

På 1500-talet reste portugiserna runt till världens kolonier i Brasilien, Moçambique och Macau, vilket blev starten till Portugals rika kulturarv. Historien har skapat starka band mellan länderna och än idag talas det portugisiska i de gamla kolonierna.

– I Portugal möter det gamla det nya och att besöka Lissabon är som att resa i tiden med de gamla välbevarade fastigheterna. Borgar och minnesmärken finns utspridda över landskapet där det moriska arvet syns och känns i hela Portugal, berättar Peter Billton, CEO på Mercator/ Portugalmäklarna.

Lätt att semestra i Portugal

Portugals natur har en enormt skiftande karaktär med allt från 2 000 meter höga bergstoppar täckta av snö, ner till Algarvekustens vackra stränder och klippformationer. Inåt landet finner man olivlundar, vinodlingar och korkekar med mycket landskapsvariation.

– Att köra från norr till söder tar inte mer än 4-5 timmar vilket öppnar upp enorma möjligheter att semestra i landet. I regionen Algarve längs Portugals sydkust finns fler än 45 golfbanor och runt Lissabon finns ett tiotal, så golf är mycket populärt. Även hästsporter är stort här och i centrala Portugal föder man upp den egna rasen Lusitanohästar, berättar Peter och fortsätter:

– För den mat- och vinintresserade finns ett rikt utbud av restauranger som serverar mycket fisk. För de som vill shoppa så kryllar det av mysiga boutiquer och större shoppingcenter.

Hjälp genom hela köpprocessen

Mercator - Peter Billton & Ingen Söderlund
På Portugalmäklarna arbetar Peter Billton från Portugal medan partner Inger Söderlund hjälper kunderna från Sverige.

Mercator/Portugalmäklarna är auktoriserade mäklare i Portugal och hjälper sina kunder med allt från att hitta rätt bostad till juridiska, skattemässiga och finansiella frågor. Sedan 1991 arbetar Peter från Portugal medan partner Inger Söderlund hjälper kunderna från Sverige. På så vis får man hjälp från båda håll i sin flytt.

– Vi inleder med att kartlägga kundens önskemål kring hur de vill bo och leva i framtiden. Därefter bokar vi in ett besök då vi åker runt på visningar, samt hanterar praktiska frågor såsom skolor, golf- och ridklubbar eller andra intressen. Vi vill erbjuda en helhetslösning till våra kunder. Just nu är Portugal det i Europas mest fördelaktiga landet att skattemässigt flytta till för svenska pensionärer, avslutar Peter.

Vill du har hjälp att hitta ditt drömboende i Portugal? Besök www.mercator.pt eller www.portugalmaklarna.com för att läsa mer om det stora utbudet av fastigheter som Portugalmäklarna har tillgång till i vackra Portugal.

Redaktionen
redaktionen@branschjournalen.se