Trendigt med specialanpassade bilar från USA

Sthlm Pickup Center - Dodge RAM
Mångas dröm är att äga en Dodge RAM.

Transport & LogistikDet blir allt vanligare med specialanpassade bilar från USA på våra gator. En aktör som många vänder sig till för bilköp och anpassning är STHLM Pickup Center som har över 10 års erfarenhet av denna typ av affärer.

Till STHLM Pickup Center vänder sig såväl privatpersoner som företag för att köpa amerikanska bilar och få dem anpassade efter just deras behov. Kunderna sträcker sig alltifrån de som behöver kunna ta sig ut i terrängen och därför vill ha en högre markfrigång till de som bara vill ha en praktisk bil med stora utrymmen i hytten såväl som i lastutrymmet.

Dodge RAM en storsäljare

För STHLM Pickup Centers del står Dodge RAM 1500 för närmare 80 procent av försäljningen. Kombinationen av ett bra pris, hög kvalitet, rejäla utrymmen och ett snyggt utseende har gjort modellen till en storsäljare.

Sthlm Pickup Center - Dodge
Dodge Ram Crew Cab Sport Offroad är en populär modell.

Dodge RAM står för närmare 80 procent av STHLM Pickup Centers försäljning och närmare 100% gör någon typ av anpassning.

– Som hantverksbil är Dodge RAM perfekt då den ger stora möjligheter att få plats med verktyg och utrustning. 1500-serien kommer i flera olika modeller, med längre flak och mindre hytt och vice versa, det finns en modell för alla olika behov, berättar Sebastian Lindgren på STHLM Pickup Center.

En mängd anpassningar

Sebastian berättar att närmare 100 procent av alla fordon anpassas på ett eller annat sätt, troligtvis för att nästan alla kunder har ett specifikt behov. STHLM Pickup Centers visionen är att kunna ta hand om kunders alla behov. Anpassningar har blivit lite av företagets signum och vissa som arbetar här jobbat med fordonsanpassning i över 40 år. Här är två exempel på de vanliga anpassningar:

Högre markfrigång
: Perfekt för de som kommer köra i terräng, exempelvis nätreparatörer från energibolag som behöver en stryktålig bil. Oftast kombineras detta med större hjul. Även de som inte kommer köra i terräng väljer ibland Off-roadpaketet, då kanske för att använda bilen som en reklampelare.

Skåp och förvaring:
 Passar hantverkare som behöver en bil med plats för verktyg. Här kan såväl flaklock som hela skåp byggas och anpassas helt efter behov. En anpassning som börjar ta fart är de Maxiskåp som STHLM Pickup Center är ensamma om i Sverige. De är perfekta för de som behöver rejäl verktygsförvaring och stryktåliga detaljer.

Sthlm Pickup Center - Hantverksbil
Sthlm Pickup Center är ensamma om Maxiskåp i Sverige.

– Vi kan erbjuda i stort sett vilken anpassning de än önskar, det är bara fantasin som sätter gränsen. Folk kommer till oss från hela landet vilket är väldigt roligt, avslutar Sebastian.

Vill du veta mer om STHLM Pickup Center? Besök då Sthlm Pickup Center. Här hittar du inte bara vilka bilar som finns i lager utan också mer information om vilka anpassningar som går att göra. Glöm inte heller att följa STHLM Pickup Centers på Facebook för uppdateringar.

Redaktionen
redaktionen@branschjournalen.se