Trendigt med solceller på villataket

Borås Elhandel - Solceller villa
Med en solcellsanläggning på taket kan du sänka dina elkostnader och på samma gång bidra till en bättre miljö.

Hem & BostadAlltfler husägare väljer att investera i solceller, ett sätt för dem att bli mer oberoende av sin elleverantör samtidigt som de kan sälja sitt elöverskott. Samtidigt får de möjligheten att bidra till en bättre miljö genom ren solenergi.

I övriga Europa har solceller blivit en miljardindustri där subventioner såsom investeringsbidrag och ROT-avdragsliknande åtgärder har gjort det fördelaktigt att investera i solcellsanläggningar. Sakta men säkert rör sig nu trenden mot nordligare breddgrader och alltfler husägare ser fördelarna med ren energi från solen.

Många fördelar med solceller

Borås Elhandel - Solcellsanläggning
När du köper en solcellslösning från Borås Elhandel ingår installation och montering.

Trenden tros ha flera bakomliggande faktorer och en aktör som har märkt av trenden är Borås Elhandel, ett lokalt elbolag som idag erbjuder solceller till både nya och potentiella kunder.

Genom att installera en solcellsanläggning kan man dra nytta av solen och minska andelen köpt el från sin elleverantör. Vi har märkt av denna trend under ett tag och jag tror många lockas av att kunna sälja tillbaka sitt överskott till oss, säger Magnus Alholme, marknad- och försäljningsansvarig.

Fördelarna med solceller är många för villaägare runt om i landet som väljer att investera i tekniken. Enligt Magnus får de på Borås Elhandel många samtal från kunder som är intresserade av att höra mer om solceller.

Många intresserade hör av sig

Borås Elhandel - Maria Friberg
Maria Friberg besvarar dagligen samtal om solceller och dess fördelar.

Maria Friberg arbetar på kundservice och får många av de frågor som kunder ringer in om. Tillsammans med sina kollegor får hon ofta frågor om praktiska saker såsom vilket sorts tak en solcellsanläggning kan installeras på, vad installationen kostar och om man själv behöver göra något.

– För att göra processen smidig för kunden ingår alltid installation i våra paket där en av våra samarbetspartners tar hand om hela installationen. Och det bästa med våra solcellsanläggningar är att de kan installeras på i stort sett alla tak. Som kund kan man känna sig trygg, säger Maria.

Att känna sig villrådig inför investeringen av en solcellsanläggning är normalt och därför kan det kännas skönt att ha någon att bolla med. Detta har Maria och resten av gänget på Borås Elhandel förstått och de satsar stort på att erbjuda högkvalitativ kundservice. De har till och med varit med i SM i kundservice, ett mästerskap de senast vann 2014.

– Vi har varit med sedan 2008 och vunnit såväl guld som silver ett antal gånger vilket är väldigt roligt. Det är viktigt för oss att kunna erbjuda bra kundservice och här blir man inte bara ett kundnummer när man ringer till oss, utan en nära och personlig kontakt, berättar Magnus.

Investeringsbidrag och ROT

För den som är intresserad av att investera i en solcellsanläggning så ligger genomsnittskostnaden på en solcellsanläggning för en medelstor villa på cirka 70 000 kronor, en investering som är återbetald på cirka 15 år, beroende på anläggningens storlek. Fördelen är att man kan söka såväl investeringsbidrag som ROT-avdrag, ett bra sätt att minska kostnaden.

Vill du veta mer om solceller eller har du frågor kring hur en anläggning kan hjälpa dig att bli din egen elproducent? Besök då www.boraselhandel.se för att få mer information.

Redaktionen
redaktionen@branschjournalen.se