Spar dyrbar tid med minimala brandsläckaren MAUS

MAUS XTIN - Brandsläckare
Eldbekämparen MAUS släcker istället elden med kaliumbaserad rök som inte lämnar några släckrester och är helt giftfri.

Hem & BostadEn vanlig pulver- eller skumbrandsläckare göms ofta undan i städskrubb eller garderob på grund av dess storlek, något som gör att vi förlorar dyrbar tid när olyckan väl är framme. Smarta Maus Xtin Klein är inte större än en pepparkvarn och kan placeras lättillgängligt i köket, sovrummet, handskfacket eller på båten.

Idag finns det ett stort mörkertal när det gäller brandskydd i lägenheter och villor. Det kan vara ungdomar som flyttar till sin första lägenhet och har begränsat med utrymme, eller en villa vars pulver- eller skumbrandsläckare stått orörd och undangömd i flera år.

Världens minsta brandsläckare

MAUS XTIN - Minibrandsläckare
Eldbekämparen MAUS släcker istället elden med kaliumbaserad rök som inte lämnar några släckrester och är helt giftfri.

Den lilla brandsläckaren MAUS kan placeras överallt och smälter väl in i inredningen, något som gör att man sparar dyrbar tid och kan börja bekämpa elden direkt. MAUS är även helt saneringsfri och klarar att bekämpa alla sorters bränder.

– Alla som har släckt en brand med pulver- eller skumbrandsläckare vet att de släcker branden men förstör enormt mycket i sin väg. Nya MAUS släcker istället elden med kaliumbaserad rök som inte lämnar några släckrester och är helt giftfri, säger Andreas Norlin, Brand Manager på MAUS.

Helt giftfri rök

Aerosolteknologin är sprungen från det ryska rymdprogrammet när de var tvungna att ta fram en brandsläckare som kunde släcka bränder i rymden utan att producera släckrester som pulver eller skum. Tekniken finns även på större skepp via automatsystem i maskinrummen.

– Den kaliumbaserade röken kapslar in de brinnande partiklarna och gör att de inte kan antändas på nytt, till skillnad från vanliga brandsläckare som kväver elden och tar bort syre ut rummet. När branden är släckt öppnar man bara ett fönster och vädrar snabbt ut den helt giftfria röken, säger Andreas.

2015 blev MAUS testvinnare i magasinet Husbilen där de jämförde MAUS med en tvåkilos-släckare och en släckspray, med motiveringen ”MAUS är lika effektiv som pulversläckare men utan dess nackdelar.”1

Slipp dyra saneringskostnader

MAUS XTIN - Brandsäkerhet
2015 blev MAUS testvinnare i magasinet Husbilen med kommentaren ”MAUS är lika effektiv som pulversläckare men utan dess nackdelar.”

Vid en brand menar Andreas man ska använda MAUS först, innan en pulver- eller skumbrandsläckare tas fram. Anledningen är att dessa lämnar släckrester som förstör allt från inredning till dyr elektronik såsom smartphones, iPads eller TV. Andreas förklarar:

– Man utgår från att en självrisk ska täcka alla kostnader, men oftast blir man bara ersatt vad exempelvis TV:n är värd idag och måste betala betydligt mer för att införskaffa sig en ny, menar Andreas. Med en MAUS kan man på så vis undvika dyra extrakostnader.

– Den lilla eldbekämparen är optimal att ha i båten då man kan undvika dyra sanerings- och reparationskostnader som pulverbrandsläckare efterlämnar. Enheten är helt underhållsfri då den inte är tryckbaserad, avslutar Andreas.

MAUS Xtin Klein har idag fem års garanti från produktionsdatum och finns idag att köpa hos återförsäljare som Motormännen, Swecon, Din Bil och Bilia. År 2016 kommer brandsläckaren även finnas representerad i båtsegmentet hos alla Watski!-återförsäljare i Europa. På www.mausxtin.com hittar du din närmaste återförsäljare och du kan även beställa den minimala brandsläckaren direkt från webbsidan.

Redaktionen
redaktionen@branschjournalen.se

1. http://www.mausxtin.com/Homepage/Download-File/f/692265/h/c55eb7db56f87c28ed919b256805e465/husbilen_maus_testvinnare_2015