Paraffinfria ljus – för en ren och hemtrevlig miljö!

The Friendly Home - Paraffinfria ljus
The Friendly Home är nykomling i branschen som satsar på vackra, miljövänliga ljus i ett hållbart koncept.

Hem & BostadI många doft- och värmeljus används idag paraffin vilket är en restprodukt från oljeindustrin. När ett paraffinljus tänds sätts en oljeförbränning igång, på samma sätt som när en bilmotor startar. Vid förbränningen bildas koldioxid, vilket i sin tur påverkar vårt klimat.

The Friendly Home är nykomling i branschen som satsar på vackra, miljövänliga ljus i ett hållbart koncept. Catharina Kallmert som driver The Friendly Home berättar att de har valt att inte använda något paraffin alls i sina ljus, eftersom de anser att det är på tok för dåligt för miljön:

– Alla våra ljus är gjorda av naturliga vaxer. Vi använder oss främst av rent stearin alternativt vegetabiliska vaxer så som sojavax. Eftersom dessa vaxer är förnyelsebara och biologiskt nedbrytbara har de en minimal belastning på miljön. Dessutom brinner ljusen med en ren och klar låga utan sot.

Vackra och väldoftande ljus

The Friendly Home - Ljus
Ljusen från lyxiga Classic Collection är perfekta att ge bort i present.

Lika viktigt som det är för The Friendly Home att produkterna är paraffinfria och miljövänliga, är det att ljusen har en stilren design. För att kunna erbjuda någonting för alla smaker och inredningsstilar är ljusen indelade i tre kategorier, den stilrena Friendly Collection, den lyxiga Classic Collection samt den fruktiga och färgglada Color Collection.

– Våra ljus passar alla som värnar om en hemtrevlig miljö, fri från giftiga kemikalier! Vi erbjuder både fantastiska doftljus samt fina, rena stearinljus, säger Catharina.

Ljus med personlig prägel

Hos The Friendly Home kan företag beställa ljus med sin egen, personliga etikett på. Det kan vara en blomaffär som vill ha en blomma på ljuset för att marknadsföra sin butik eller ett företag som vill stärka sin miljöprofil genom att dela ut hållbara produkter till sina medarbetare och kunder.

– Det är bara att höra av sig till oss, så kan vi tillsammans spåna fram ett passande utseende, innehåll och doft för varje företags specifika önskemål, säger Catharina.

Hållbarhet i alla led

The Friendly Home - Levande ljus
Den stilrena Friendly Collection går i färgerna grönt, brunt och vitt.

En genomgående tanke i The Friendly Homes verksamhet är hållbarhet. Bland annat vill företaget gärna gynna mindre producenter och undvika långa transporter av sina produkter. Därför tillverkas de flesta av ljusen av mindre familjeföretag i Europa. Dessa företag kan i sin tur skapa fler arbetstillfällen och där är The Friendly Home med och kontrollerar så att medarbetarna har bra arbetsförhållanden. Producenterna måste också kunna visa upp certifikat på att de använder sig av miljövänliga råvaror.

– För oss är hållbarhet en självklarhet – ingen trend, avslutar Catharina Kallmert.

www.thefriendlyhome.se kan du beställa paraffinfria ljus av stearin och naturliga vaxer samt läsa mer om The Friendly Homes övriga sortiment som även innehåller miljövänliga produkter för kroppsvård, städning och tvätt.

Redaktionen
redaktionen@branschjournalen.se