Nya och eviga klassiker hos norska Brunstad

Brunstad - Everest soffa
Nyheten Everest från Brunstad har en tydlig retrokänsla med höga snedställda ben.

Hem & BostadVi känner alla till Delta-fåtöljen, möbeln som med sina fyra ben förbluffade designvärlden under en tid då alla satsade på den typiska snurrfåtöljen. Bakom Delta står Brunstad, ett norskt familjeföretag som med klassiker i bagaget fortsätter resan mot fler tidlösa möbler; bland dem sofforna Stream och Everest.

En av de möbler som Brunstad är mest känd för är fåtöljen Delta, designat av Arild Alnes och Helge Taraldsen. Med dess höga komfort, tidlösa design och eleganta utseende har den under årtionden varit, och är fortfarande, ett stående inslag hos många designälskare.

Vi har tagit en titt på familjeföretaget Brunstad tillsammans med deras svenska försäljningschef Alpo Aalto som berättar om framgångarna, framtiden och deras fokus på utveckling.

Snygg design som är skön att sitta i

Brunstad - Delta fåtölj
Klassikern Delta tog designvärlden med storm.

När Delta kom bröt den trenden med snurrfåtöljer som var stark under 90-talet. Med ett skandinaviskt tänk med fokus på minimalistisk design har man, utöver fåtöljen Delta, även skapat soffan Stream, en möbel som blivit något av ett signum för Brunstad.

– Vår soffa Stream är ett typiskt exempel på snygg design som även är bekväm att sitta i. Det har alltid varit viktigt för oss här på Brunstad; att våra möbler inte bara ska vara vackra utan att de också ska vara sköna att använda, säger Alpo.

Med Stream och Delta bakom sig fokuserar Brunstad att leverera fler klassiker enligt visionen ”Morgondagens klassiker”. Ett exempel på en möbel som blivit en riktig succé är Everest. Den nättare soffan har höga och snedställda ben som ger Everest en modern retrokänsla. Genom att kombinera olika armstöd, sittdynor och ryggkuddar får modellen olika uttryck.

– Everest har mottagits väldigt väl och många älskar den då den ser lätt ut men samtidigt har hög komfort, berättar Alpo.

Överlägsen teknik för vackra möbler

Brunstad - Stream soffa
Här syns soffan Stream med dess ikoniska ryggstöd som formats med hjälp av formgjutet kallskum.

Brunstad ligger inte bara långt fram inom design utan lägger också stora resurser på produktutveckling. Till skillnad från många andra möbeltillverkare använder man huvudsakligen formgjuten kallskum i stället för traditionellt skuren skum.

– Fördelarna med formgjuten kallskum är många men de två främsta är den långa hållbarheten som tillverkningstekniken medför samt att man får nätta och lätta möbler, likt Everest. Det går också att skapa former som är svåra att åstadkomma med traditionellt skuret skum som vi bland annat kan se på Streams ryggstöd, avslutar Alpo.

Brunstad har en hög tro på sina möbler och erbjuder 10 års garanti på sitt- och ryggdynor. För dig som är intresserad av att testa Brunstads möbler så hittar du din närmaste återförsäljare på www.brunstad.se. Här hittar du även hela Brunstads sortiment tillsammans med klassikerna Delta och Stream samt nyheten Everest.

Redaktionen
redaktionen@branschjournalen.se