Nya additiv förbättrar motorprestandan

CRC - additiv
Idag består CRC Industries produktutbud av cirka 250 artiklar.

TeknikIdag kan man förbättra prestandan på sin motor med olika additiv och som resultat minska sin bränsleförbrukning. Nu lanserar CRC Industries 12 nya bensin- och dieseltillsatser som gör allt från att rengöra bränslesystemen till att eliminera kondens i tanken.

Välkända världen över med universaloljan 5-56, insåg CRC Industries efter 52 år i branschen att de ville bredda sitt sortiment. Idag består CRC Industries produktutbud av cirka 250 artiklar, där de senaste tillskotten är bränsletillsatser. De nya additiven fyller flera olika funktioner som bidrar till att öka bilmotorns prestanda.

”Add power to your car”

De 12 nya bränsletillsatserna används för att förbättra prestandan på en motor förklarar vd Peter Nordström, och består av allt från Bio Diesel Additiv som rengör bränslesystemen till Diesel Dryer som avlägsnar vatten. Dessa additiv finns såväl för dieseldrivna som bensindrivna bilar.

CRC - Oil Drip Stop
Till de nya additiven hör Oil Drip Stop som tätar packningar och packboxar.

– Dieseldrivna motorer får ofta problem med bakterietillväxt, framförallt säsongsmotorer som de för båtar. Här har vi tagit fram Bio Diesel Additiv, en produkt som eliminerar bakterieväxt under off-season, förklarar Peter och fortsätter:

– Med Diesel Dryer elimineras den kondens som bildas i tankarna, vilket gör att man slipper de driftavbrott som vatten i dieselmotorn kan leda till. Ett annat effektivt additiv är Oktan Booster, som höjer oktantalet och därmed ökar prestandan på motorn vilket ger bättre verkningsgrad.

Till de nya additiven hör även en kylarrensning, kylartätning samt ett smart additiv för motoroljan, Oil Drip Stop, som tätar packningar och packboxar.

Här hittar du CRC Industries produkter

De nya additiven säljs i huvudsak via bensinstationer då det faller sig naturligt i samband med tankning. Additiven har en tydlig färgindelning för att underlätta för konsumenterna, där rosa bakgrund är för bensin, grön för diesel och röd är anpassat för både bensin och diesel.

– Våra nya bränsletillsatser kan man köpa på bensinstationer som t. ex. Statoil eller OKQ8 där vi har vårt bassortiment, men även biltillbehörsbutiker som AD eller Mekonomen eller gör-det-själv-butiker som Claes Olsson och JULA, förklarar Peter.

En komplett kemteknisk leverantör

CRC - Bio Diesel Additiv
CRC Industries Bio Diesel Additiv rengör bränslesystemet och eliminerar bakterietillväxt.

CRC Industries Sweden är idag ett helägt dotterbolag och är en av de få kemitekniska tillverkarna i Sverige. Med fabriker i Belgien och England är företaget en komplett kemteknisk leverantör där sortimentet täcker allt från ax till limpa.

– Vi ansvarar för Skandinavien med försäljning, marknadsföring och lager. Produkterna köper vi från fabrikerna i Belgien och England där vi även har vår IT-avdelning och ekonomistyrning. Den norska marknaden tog vi över i februari 2015 vilket är en riktig boost för oss, avslutar Peter.

För att läsa mer om CRC Industries nya bensin- och dieseltillsatser gå in på www.crcind.com. Här kan du även läsa om företagets övriga produktsortiment med 250 artiklar.

Redaktionen
redaktionen@branschjournalen.se