Ny naturlig metod för bröstföryngring

"Jag har alltid velat "fixa mina bröst” och redan första injektionen gav en fastare känsla. Det var lite ömt men andra gången kände jag ingen smärta eller blåmärken. Jag är riktigt nöjd med behandlingen och kan verkligen rekommendera PureBreast till andra kvinnor!" En nöjd kund.

Hälsa & Skönhet80 procent av kvinnor som opererar brösten i någorlunda unga år, opererar sig igen inom två år. Efter flera mer eller mindre katastrofer där varierande kvalitet på implantat utsatt kvinnor för stora risker, bestämde sig Dr. Rodrigo Caceres på Dermakliniken att ta fram en ny metodik för bröstföryngring. Helt märkesfritt, utan implantat.

Dr. Rodrigo har aldrig varit särskilt god vän med implantat och de risker de medför. Den grövsta formen av biverkningar man kan få, dubbelinkapsling, drabbar idag 1 av 20 kvinnor och innebär att operationen oundvikligen måste göras om. En oerhört hög siffra som aldrig hade accepterats om det gällde exempelvis en knäplastik, menar Dr. Rodrigo.

Metodik som använts inom sportmedicin

För 10-15 år sedan kom en metod för hudföryngring för att få snabbare läkning av ligament, senor och muskler inom sportmedicin och ortopedi. Genom att utvinna ett särskilt fragment av patientens blod, som i praktiken består av plasma av blodplättar, kunde man inplantera detta i skadeområdet. Dr. Rodrigo förklarar:

Dermakliniken - Bröstingreppsteknik
Resultat helt utan ärr.

– Blodplättarna är vår ambulans och när en skada sker, rusar de till området och fungerar som ett inre plåster. Därefter öppnas de och frigör åtta kroppsegna tillväxtfaktorer som gör att vi läker. Genom att samla sina egna tillväxtfaktorer och levererar dem på ett säkert sätt började man inom sportmedicin koncentrera blodplättarna så att signaleringen blir starkare och läkningstiden kortare.

Metoden har man på senare år börjat använda inom estetik, berättar Dr. Rodrigo, där man sett fantastiska resultat för ökad hudkvalitet, lyster och spänst i huden. Genom att utveckla metodiken vidare och därmed utvinna ytterligare viktiga delar av blodet, har Dermakliniken lyckats utveckla en unik metodik för föryngring och återväxt av vävnad. Den har nu prövats i 1,5 år för applicering av bröst, med mycket lovande resultat.

– Genom att omvandla plasman fungerar den som bärare för både blodplättarna och de embryonala celler som finns naturligt i blodbanan. Denna plasma implanterar vi i bröstkörteln och regionen kring bröstet. Resultatet vi ser är en vävnad som helt enkelt backar i tiden, alltså föryngras i alla parametrar, förklarar Dr. Rodrigo.

Ett naturligt sätt att föryngra brösten

Dermakliniken - Rodrigo Caceres
Dr. Rodrigo Caceres.

Fördelarna i relation till ett silikonimplantat är främst att det är kroppseget. Dermakliniken öppnar inga förpackningar utan allt kommer från patienten själv. Därför sker inga avstötningar eller inkapslingar och eftersom leveranssättet sker via injektion är injektionsrisken med ingreppet nära noll och lämnar sällan några märken. I praktiken sker återställningen av ens egen vävnad via genaktivering, då ens egna celler som står för nyproduktionen.

– Vår metodik är inte till för de som vill ha större byst utan för de som upplever att bysten är lite tröttare, tommare, lösare och inte i samma läge som förr. Här har vi sett resultat på alla parametrar. Metodiken ger bröstet en bättre form, fyllnadskänsla, mer innehåll av körtel och mindre av fett då bröstet backar i åldrandet, säger Dr. Rodrigo.

Med Dermaklinikens metod skickas en signal om att kroppen ska läka ett trauma som inte har hänt. Resultatet blir samma bröst som tidigare men med lite mer av det goda. Tekniken är till för alla som upplever att bysten inte är som för några år sedan, oavsett om man är 21 eller 55.

– 80-90 procent av de som opererar brösten uttrycker som huvudanledning att de vill återfå bättre form och fyllnadskänsla, inte öka storleken. De större brösten man ser utgör ett minimun av de kvinnor som skaffat implantat. Alla dessa önskemål uppfyller vår teknik. Äntligen finns ett fantastiskt bra, säkert och naturligt alternativ till implantat och en spark i baken på hela bröstindustrin, avslutar Dr. Rodrigo.

Besök Dermaklinikens webbsida för att läsa mer om den nya metoden för bröstföryngring samt bokning av konsultation med Dr. Rodrigo Caceres.

Redaktionen
redaktionen@branschjournalen.se