Mockfjärdshus uppfyller dina husdrömmar

Mockfjärdshus - Villa
Mockfjärdshus basmodell Villa Lysen, anpassad efter kundens specifika önskemål.

Hem & BostadDen nya generationens husköpare som 70-, 80- och 90-talister väljer allt oftare att köpa hus på totalentreprenad istället för att själva ansvara för de olika tjänsterna. Därför lanserar Mockfjärdshus nu en ny sälj- och byggprocess där de levererar ett avtal på totalentreprenad.

Idag levererar husleverantörer oftast på två kontrakt, ett från dem och ett eller flera från entreprenörer. Men trenden visar att den nya generationen husköpare föredrar att köpa på totalentreprenad, något husleverantören Mockfjärdshus tidigt har insett.

Nu lanserar de en modern sälj- och byggprocess där de på ett kontrakt ansvarar för hela byggprocessen, från start till mål. Ett kundanpassat dreamteam skapas och hjälper kunderna steg för steg att förverkliga sina husdrömmar.

Ett dreamteam av experter

Mockfjärdshus - Hus
Mockfjärdshus gör alla upphandlingar med entreprenörer och levererar därefter ett kontrakt, ABS 09, till kund.

Oftast väljer husköpare en färdig husmodell, något som kan resultera i flertalet anpassningar om tomten inte passar det valda huset. Mockfjärdshus utgår istället från tomtens förutsättningar. Därefter kartlägger de kundens drömmar, behov och önskemål och utifrån allt detta skissar arkitekten ett husförslag.

– När vi har fått godkännande skapar vi ett så kallat dreamteam till kundens förfogande. Detta består av en arkitekt, inredningsdesigner, byggledare, säljare och trädgårdsdesigner som hjälper kunden hela vägen för att skapa en trygg process, förklarar Mikael Hellgren, vd på Mockfjärdshus AB, och fortsätter:

– Säljaren är kontaktperson fram tills det att kontraktet skrivs på. Därefter tar byggledaren över huvudansvaret från start till mål och driver allt från bygglovshandlingar till dokumentation,

Mockfjärdshus arbetar efter en Mitt Hem-Process, en garanti på att huset ska bli exakt så som kunden önskade. Detta innebär att de designar och levererar huset efter familjens förväntningar.

En tryggare process för kunden

Med den nya sälj- och byggprocessen upphandlar Mockfjärdshus varje entreprenör för sig, såsom målare, byggare, kakelsättare, elektriker, rörmokare och markentreprenör.

Mockfjärdshus - Mitt Hem
Mitt Hem-Processen är en garanti på att Mockfjärdshus designar och levererar huset efter familjens förväntningar.

Vanligtvis är byggaren upphandlare men Mockfjärdshus vill inte tappa kontrollen på hur bygget sköts. Mikael förklarar:

– Det är finishen och slutresultatet som är helt avgörande, något som blir svårt att hantera om vi inte ansvarar för hela projektet. Det innebär att vi gör alla upphandlingar med entreprenörer och levererar därefter ett kontrakt, ABS 09, till kund. Det är därför vi har tagit fram den nya sälj- och byggprocessen, för att kunderna ska känna sig helt trygga.

Eget kontrollprogram för byggledare

Mockfjärdshus arbetar med egna byggledare som sköter projekten, något som enligt Mikael är a och o för att allt ska fungera. Utifrån problem som rått i branschen har Mockfjärdshus även tagit fram ett eget kontrollprogram, där byggledarna punkt för punkt kontrollerar vartenda byggmoment.

– Allt börjar med grunden. Slarvar man från början kan man få problem mot slutet av bygget när man exempelvis ska lägga parketten. Då måste man ofta hitta en abrovinsch, något som tar tid och kostar pengar. Därför har vi kontrollpunkter för varje moment för att säkerställa att varje detalj utförs på ett bra sätt. Det är en trygghet för oss såväl som för kunden, avslutar Mikael.

Mockfjärdshus är även med i omröstningen för Årets hus 2015 med Villa Westman. På www.mockfjardshus.se kan du läsa mer om Mockfjärdshus dreamteam som hjälper dig så att just din husdröm blir verklighet.

Redaktionen
redaktionen@branschjournalen.se