Luft/vattenvärmepumpen Bonus Air 10 utmanar marknaden

Invest Livings luft/luftvärmepump hämtar energi ur uteluften för att värma inomhusluften.

EkonomiDe flesta av oss har säkerligen hört talas om värmepumpar som hämtar energi från berg, jord eller vatten. Men de allra vanligaste värmepumparna i Sverige hämtar sin energi från luften. Nu utmanar Invest Living Scandinavia marknaden med sina prisvärda luftvärmepumpar och lanseringen av Invest Living Bonus Air 10.

Invest Living Scandinavia AB är ett småländskt företag som sålt närmare 30 000 luftvärmepumpar sedan början av 2000-talet. I våras lanserade de Invest Living Bonus Air 10, en luft/vattenvärmepump med väl beprövad teknik och hög prestanda, framtagen och anpassad för vårt nordiska klimat.

Invest Living Bonus Air 10

Efter sju års utveckling lanserar Invest Living nu Bonus Air 10. Med en unik monoblock-lösning är svenskutvecklade Bonus Air 10 en energieffektiv och påtagligt prisvärd utmanare till andra luft/vattenvärmepumpar i marknaden, dessutom ett mycket attraktivt och lämpligt komplement till exempelvis ved- och fliseldning,

– Invest Living Bonus Air 10 ger en mycket god uppvärmningsekonomi utan extra insats av elvärme. Den har fått mycket positiv respons sedan lanseringen vilket bland annat lett till att vi nu expanderar mot Danmark, Norge och Finland, säger Olav A Brudvik, vd på Invest Living Scandinavia.

Hämtar energi från luften

Invest Living Scandinavia erbjuder idag luft/vattenvärmepumpar som hämtar energin från uteluften och tillför denna till ett vattenburet system inomhus samt luft/luftvärmepump som på samma sätt hämtar energi ur uteluften men tillför denna genom att värma inomhusluften.

Invest Living - Värmepump
Luft/vattenvärmepumpen Invest Living Bonus Air 10.

Att hämta energi ur uteluften är det många som ifrågasätter i Sverige på grund av vårt kallare klimat, men Olav betonar att värmepumpsteknologin gör det möjligt att ta tillvara energi även i kall uteluft. Vi har supernöjda kunder från Kiruna i norr till Ystad i Söder. Vi har valt att satsa på luftvärmepumpar eftersom de fungerar överallt och inte är beroende av specifika förutsättningar såsom berggrund, jordmån eller närhet till sjö.

Att ha klimatsmarta värmepumpar är viktigt för Invest Living Scandinavia. Värmepumpsteknologin bidrar här till minskad användning av elektricitet och fossila bränslen för uppvärmningsändamål. Vårt namn vill just uppmana alla att investera i sitt boende – för miljöns och ekonomins skull.

Räkna ut din investeringskostnad

Då Invest Living Scandinavia strävar efter att alltid leverera prisvärda, klimatsmarta och lönsamma värmepumpar så tycker Olav det är viktigt att kunder ska kunna räkna ut hur lång tid det tar innan investeringskostnaden är betald. På www.energikalkylen.energimyndigheten.se kan du hittar du Energimyndighetens kalkyl för en sådan beräkning.

Alla luftvärmepumpar från Invest Living har tre års funktionsgaranti och hela tio år på själva kompressorn. På www.investliving.se kan du läsa mer om de många fördelarna med luftvärmepumpar samt hitta din närmaste återförsäljare såsom Byggmax, Polarpumpen eller HS Perifal (Baxi).

Redaktionen
redaktionen@branschjournalen.se