Lokala Tibro Energi når topplacering i kundnöjdhet

Tibro Energi - Elhandel
Nästan hälften av de boende i Tibro får sin el från Tibro Energi, nu satsar företaget även på att utöka bredbandsnätet.

Hem & BostadEtt av de bolag som står ut när det kommer till kundnöjdhet och förtroende bland elnäts- och elhandelskunder är den lokala aktören Tibro Energi AB. Företaget ligger på tredje plats i 2014 års SKI-undersökning om svensk kundnöjdhet inom elhandel.I de kundstudier som Svenskt Kvalitetsindex årligen gör framgår det hur aktörer i en rad olika branscher uppfattas av sina kunder vad gäller förtroende och kundnöjdhet. Att den mindre aktören Tibro Energi nästan klättrat allra högst upp på listan över kundnöjdhet inom elhandelns privatmarknad 2014 är något som de är oerhört stolta över. 
Med ett eget lokalt vattenkraftverk försörjs vissa kunder med mycket lokal förnyelsebar energi.


Lokala och kundnära

Tibro Energi - Kundnära
Tibro Energi har en nära relation till kommunborna, här är besöker de en skola.

Tibro Energi har lyckats profilera sin lokala anknytning och de ser till att synas mycket i kommunen. Det som utmärker företaget, menar vd Tord Toverland, är inte bara närheten till kunden rent geografiskt utan också i form av tät kundkontakt:– Våra medarbetare vet vad de talar om. De har stor erfarenhet och bred kompetens eftersom de har jobbat inom företaget länge. De kommer även ihåg många av kunderna.

Kundtjänstpersonalen på Tibro Energi jobbar ständigt med att vara nåbara.

Oavsett vad det gäller så är personalen snabb med att hjälpa. Det kan ofta handla om att kunden har frågor om avtalsbindning, fakturor eller priser.


Stor trovärdighet och säker leverans


Något som skiljer Tibro Energi från många andra elhandelsbolag är att de är kommunalt ägda. Detta ökar enligt Tord deras trovärdighet i och med att de inte har något utökat vinstintresse:


- Vårt absoluta fokus ligger på att vi ska vara en bra infrastrukturbyggare och värna om invånarna i Tibro kommun samt vara en seriös elhandlare. Och förstås leverera en stark produkt till ett rimligt pris.

Genom att investera stora summor i modernisering och vädersäkring av elnätet satsar företaget på att arbeta förebyggande och säkerställa en stadig leverans till kunden.- Det finns beredskap dygnet runt och vår leveranssäkerhet ligger på 99,99 procent, berättar Tord.

Ska försörja nio av tio i Tibro med bredband

För ett par år sedan började Tibro Energi även att förse kommunbor med bredband via stadsnätet. På bredbandssidan har Tibro Energi ett av landets lägsta anslutningspriser och de har höga mål. De satsar på att år 2019 stå för hela 90 procent av bredbandsnätet i Tibro kommun, detta i enlighet med ett statligt mål. Delmålet är att i år komma upp i 40 procent.- Vi upplever att delmålet är genomförbart och ligger idag väldigt nära. Det är allt fler i Tibro som hör av sig till oss och är spända över att få veta när vi ska bygga ut fibernätet i just deras område. Vi märker att det finns ett stort intresse, och har därför valt att utöka vår kundtjänst för att kunna möta kundernas intresse, avslutar Tord.

Läs mer om Tibro Energis bredbandssatsning på www.bosnet.se. Klicka här om du även vill ta del av SKI:s kundundersökning där Tibro Energi hamnade i topp.


Redaktionen
redaktionen@branschjournalen.se