Hotspring erbjuder massagebad i världsklass

Hotspring - Massagebad
Med komfort och hög kvalitet erbjuder Hotspring massagebad i världsklass.

Hälsa & LivsstilDet har blivit väldigt populärt att köpa massagebad och det finns en uppsjö av varianter på marknaden. För att stå ut ur mängden har Hotspring massagebad satsat mycket på unik design, låg energiförbrukning, bra rening och massagefunktion. De har även utvecklat munstycken specifikt anpassade för att behandla olika delar av kroppen.

Samtliga munstycken i Hotsprings olika modeller har en unik design och genomtänkt placering för att kunna ge riktigt bra massage för trötta eller värkande muskler. Vi har pratat med Knut Giaver som är vd på Hotspring som berättat om de olika modellerna och massagefunktionerna.

Highlife NXT designad av BMW

Hotspring - Highlife NXT
Hotspring NXT-serien är designad av BMW Design Works.

Hotspring har fem olika serier, där Highlife har blivit utnämnd till ” Bästa Spa-bad” av konsumentmagasin. Deras serie Limelight har ett helt unikt ljus och Hotspot har ett klorfritt silverion system. Två nyheter är Highlife NXT med exklusiv design av BMW Design Works, och Freeflow som har väldigt låg driftkostnad.

Highlife NXT-serien har flera stämningshöjande särdrag såsom vackert skulpterade hörn som ger en exklusiv känsla, LED-belysning i olika färger samt indikatorer som tydlig visar när badet är klart att användas.

För att uppnå en bra massage så är det inte antalet munstycken eller hästkrafter som är det viktiga. Massagen blir bättre och mer effektiv genom att ha ett mindre antal vattenstrålar som är designade för olika funktioner istället för en mängd munstycken utan variation. Antalet hästkrafter har heller ingen funktion för massagen då det är vattenvolymen och pumptrycket som ger effekt.

Fokus på munstycken och rening

För kunna tillmötes gå alla kunder behov har man utvecklat ett flertal olika munstycken. Precisions Jets är tillexempel mindre strålar som går att vinkla för att ställa in på handleder och vader. Av dessa har man även gjort ett terapisäte som heter Jet Cluster som grundligt masserar de enskilda muskelgrupperna i ryggen. Munstycket Footstream har kraftig, uppiggande virvelstråle som effektivt lindrar värk i korsryggen och Footwell-systemet är perfekt för slitna, trötta fötter.

Hotspring - Jacuzzi
Hotspring använder en patenterad diamantteknik för att rena sina massagebad.

Comfort Control är Hotsprings egenutvecklade system som ytterligare optimerar massageupplevelsen genom att justera blandningen av luft och vatten. Ju mer luft som finns i strålen desto kraftigare blir massagen och med mindre luft blir den mjukare.

– Vi är den enda tillverkaren som har automatisk rening, en teknologi vi kallar ACE. Tack vare diamantteknologi kan vi erbjuda kristallklart vatten, en funktion som är standard på våra NXT-modeller. En annan funktion vi är ensamma om är den trådlösa kontrollen vi erbjuder, säger Knut.

Upp till 80 procent lägre elförbrukning

Förutom de utvecklade massagefunktionerna har nyckeln till framgång för Hotspring varit att hålla marknadens lägsta energiförbrukning. Den oberoende institutionen Exponent Inc har testat och dokumenterat strömförbrukningen för stort massagebad för 6-7 personer. Resultatet visade att Hotsprings bad inte förbrukar mer än 199 kWH per månad. Om priset per kWh ligger på en krona blir den årliga strömavgiften endast 2400 kr.

– Elförbrukning är viktigt och tack vare vår XFC-fullisolering får vi upp till 80 procent lägre elförbrukning än våra branschkollegor, avslutar Knut.

Läs mer om hur Hotspring kan hålla marknadens lägsta energiförbrukning på deras webbsida, du kan även se filmer om de olika funktionerna och se vilket massagebad som passar dig bäst.

Redaktionen
redaktionen@branschjournalen.se