Fönsterleverantören sponsrar 15-årige motortalangen Edward

Norlux - Fönster
15-årige motortalangen Edward sponsras nu av fönsterleverantören Norlux.

ByggSvenska fönsterleverantör Norlux har ingått ett avtal att sponsra motortalangen Edward Jonasson, 15 år. Varför Norlux valde att satsa på just Edward finns flera anledningar.

Edward Jonasson heter den 15-årige motortalangen som vid fem års ålder började köra gokart. Tio år senare har Edward nu tagit steget upp till nästa nivå för att med racingstallet Trojnar Racing satsa på Formula Renault 1,6. Vad är det då som ligger bakom Norlux fascination för Edward?

Prestanda är nyckelordet

Norlux - Edward Jonasson
Edward Jonasson, 15 år.

För Norlux och Edward började resan en dag när Peter kom i kontakt med Edwards pappa Stefan. Stefan hade följt sin son genom hans karriär och undrade om inte Norlux ville vara med på resan. Peter nappade direkt, men inte bara av önskan att hjälpa en ung talang att uppfylla sin dröm, utan för att han såg hur lik Edwards racingkarriär var med Norlux som företag.

– Vi har mer gemensamt än vad man kan tro och nyckelordet är prestanda. För att Edward ska vinna behövs många saker på plats, men framför allt tre saker: en bra bil, en duktig förare samt ett samspelt team runt honom. Det samma gäller för oss här på Norlux, berättar Peter.

Likt Edward som behöver en bra bil så behöver Norlux bra produkter. I Edwards fall handlar det om bra motor, däck och kaross medan Norlux fönster ska tåla väder, vind och åldrande samtidigt som de ska vara estetiskt tilltalande och har bra miljövärden.

Edward som kör racingbilen måste vara en kompetent förare som kan läsa av banan och ligga före sina konkurrenter. I Norlux fall berättar Peter att föraren är säljarna och projektledarna som utefter kundernas behov ska kunna leverera rätt typ av fönsterlösning.

Sist men inte minst är vikten av ett samspelt team som kan ta hand om bilen så att den är startklar. På samma sätt har Norlux snickare som på ett professionellt sätt ska installera fönstret så det är funktionsdugligt.

Höga ambitioner för Norlux

Norlux - Villafönster
Norlux fönster är båda snygga och bra.

Likheterna mellan Edwards motorsportkarriär och Norlux innebär att de på Norlux ständigt kan fokusera på målet att bli ledande inom fönster, oavsett om det är till villafönstret ut mot gatan eller glasade innerdörrar för kontoret.

– För oss är det viktigt med den här mentaliteten, den får oss att fokusera. Så kopplingen till Edward och hans racingkarriär är inte så långt bort som man kan tro, säger Peter.

Spås en ljus framtid

Under året har Edward kört en antal race inom Formula Renault 1,6. Nu senast på Kinnekulle Ring gjorde han sitt årsbästa med sin 470 kg tunga racerbil som med 140 hästkrafter gör 0-100 på 3 sekunder. Edward slutade på 5:e plats och är därmed den ende som både har tagit poäng och tagit sig i mål under samtliga av årets deltävlingar.

– Edward spås en ljus framtid och vi är mycket glada att få möjligheten att sponsra denna talang, avslutar Peter.

www.norluxfonster.se kan du läsa mer om Norlux sponsoravtal med Edward. Här hittar du också företagets produktsortiment samt din närmaste återförsäljare.

Redaktionen
redaktionen@branschjournalen.se