Fira ditt höstlov i fjälldestinationen Vemdalen

Hem & BostadNär höstlovet är på ingång och längtan efter vintern börjar infinna sig går tankarna mot fjällen och skidåkning. I fjälldestinationen Vemdalen anordnas roliga aktiviteter under hela höstlovsveckan, som avslutas med den välkända hus-, hem och fritidsmässan Lodge & Lya.

I Vemdalen kickar årets höstlov igång vecka 44 med flera spännande aktiviteter för barn och vuxna. På helgen 30-31 oktober avslutas veckan med Lodge & Lya-mässan på Vemdalsskalets Högfjällshotell. Kanske blir det även skidpremiär för vissa?

Att komma till fjällen på hösten när det börjar mörkna på och man tänder ljus, spelar spel och umgås flera generationer är riktigt mysigt. Man känner den första touchen av vintern och med lite tur kan man även plocka fram skidorna, säger Kristina Kristoffersson, projektledare för Destination Vemdalen.

Temavecka för hela Vemdalen

Destination Vemdalen - Lodge & Lya
Under själva höstlovsveckan är det flertalet aktiviteter på gång i fjälldestination Vemdalen.

Under själva höstlovsveckan är det flertalet aktiviteter på gång i fjälldestination Vemdalen.

Ett café i Vemdalens by har quiz med skidtema för hela familjen samtidigt som det erbjuds bowling, luftgevärsskytte, minifyrhjulingar, bio, sagostunder, pingisturneringar och familjeyoga.

– För de som gillar shopping och gott restaurangliv kryllar det av erbjudanden i våra butiker och restauranger under höstlovsveckan, berättar Kristina.

Hela programmet ligger uppe på Destination Vemdalens webbsida och i tidningen Vemdalen idag-Höstlov som kommer att ligga på flera platser runt om i Vemdalsområdet samt skickas ut per post till alla stugägare.

Lodge & Lya

Mässa Lodge & Lya kommer för sjätte året i rad avsluta den händelserika höstlovsveckan. I år kommer inredaren och programledaren Mija Kinning och föreläser samt Kerstin Lilja från Tåssåsens sameby med bildvisning om samernas vardag.

Destination Vemdalen - Mija Kinning
Mija Kinning.

– Mija har synts i program så som Bygglov, Roomservice och det egna webbprogrammet ”Det knackar” och kommer under mässhelgen att beröra ämnen som inredning, inspiration, färg och form samt kreativitet, förklarar Kristina.

I fjol hade Lodge & Lya 70 utställare och nästan 8 000 besökare. Matte & Willy var där som föreläsare och året innan var det Martin Timell. Det finns något för alla på mässan, berättar Kristina, såväl för barn som för vuxna:

– Intill mässan finns ett ungdoms- och barntorg med Xbox och sumobrottning samtidigt som cirkus KUL&BUS uppträder och barnen får prova på cirkusakter. Valles stuga är även öppen för de minsta barnen och givetvis kommer Valle på besök.

Vemdalen är Sveriges tredje största skidort med 58 pister, 35 liftar, 3 parker samt 12 mil preparerade längdspår med mycket kringliggande Ski in/Ski out boende. På www.vemdalen.se kan du läsa mer om vad fjälldestination Vemdalen har att erbjuda samt ta del av höstlovsveckans fullspäckade program.

Redaktionen
redaktionen@temabostad.se