Din svenska försäkringsförmedlare i Spanien

Anagan - Försäkringsförmedling
Svenska agenturen på försäkringsförmedlingen Anagan hjälper idag skandinaviska kunder.

Hem & BostadOavsett om ditt nya boende kommer att användas permanent eller under några semesterveckor per år behövs alltid en hemförsäkring. Svenska agenturen på försäkringsförmedlingen Anagan hjälper idag skandinaviska kunder att hitta rätt försäkringar till bästa möjliga pris.

Med kontor på Mallorca och i Torrevieja, har svenske Erik Hagelin och Robert Hadenius hjälpt nordbor att försäkra sina spanska boenden sedan 2014. Som utlänning kan språkbarriären göra det svårt att veta vilka försäkringar man behöver och vilket pris som är det rätta. Här hjälper Anagan sina kunder att hitta de försäkringar som fyller varje kunds individuella behov.

– Idag hjälper vi många kunder som bosatt sig på välkända platser som Costa del Sol, Costa Blanca och Mallorca. Inom snar framtid vill vi även etablera oss med ett kontor i södra Spanien kring Marbella då vi vill finnas på de platser som kunderna väljer att bosätta sig, säger Erik.

Rätt försäkring till rätt pris

Anagan - Hemförsäkring
Som förmedlare hjälper Anagan sina kunder att hitta rätt försäkring till rätt pris.

Som förmedlare hjälper Anagan sina kunder att hitta rätt försäkring till rätt pris och förmedla till försäkringsbolagen. På grund av att man inte kan språket så kanske man själv inte kan eller vill jämföra olika innehåll och priser, risken finns att man betalar fel pris, menar Erik, ofta kan vi få fram en bättre lösning:

– Vi är inget försäkringsbolag utan en förmedling som hjälper våra kunder att hitta rätt genom att kontakta olika försäkringsbolag och bevaka aktuella kampanjer. När vi har hittat bästa möjliga förslag för vår kund så presenterar vi detta.

Erik menar att de flesta klarar av att teckna en försäkring utan större bekymmer. Men när man har fått en vattenskada och ska förklara att ett rör gått sönder inne i väggen, så kan det vara skönt att veta att man kan få bästa möjliga hjälp från någon som kan språket och har erfarenhet.

– Vi stöttar, guidar och hjälper våra kunder att få rätt information och hantera dokumentation. En kund kan ha fem försäkringar i fem olika försäkringsbolag men endast behöva oss som kontaktperson, säger Erik.

En förmedlare för alla dina försäkringar

Anagan - Hemförsäkringar Spanien
Anagan kan även försäkra dig på din arbetsplats.

I Spanien har de inte fullvärdesförsäkring som i Sverige utan här sätts istället ett belopp på byggnadsvärdet. Premien varierar också vid permanent eller tillfälligt boende, samt var i Spanien man bosatt sig. Hemförsäkringen ska även gälla om man hyr ut.

– Det finns mycket att väga in när man ska försäkra sitt hem men vi hjälper till med allt. En hemförsäkring i Spanien är inte så dyr men den är ett väldigt bra skydd om det händer någonting, säger Erik och avslutar.

Vissa tror inte att de behöver en hemförsäkring om de inte har något värdefullt i sin bostad. Men det finns något som kallas ansvarsförsäkring mot tredje man, ett skydd som är viktigt att ha och inte alltid täcks av ens svenska försäkringsbolag.

Anagan erbjuder idag hela paketet och förmedlar även försäkringar såsom för bilar, olycksfall och arbete. På www.anagan.se kan du läsa mer om din svenska försäkringsförmedlare i Spanien.

Redaktionen
redaktionen@branschjournalen.se