Din samarbetspartner vid förädling av fastigheter

LH Qvalitet - stambyten
LH Qvalitet arbetar idag med alla typer av renoverings-, ombyggnads-, eller tillbyggnadsprojekt.

ByggNär LH Qvalitet startade sin verksamhet för 15 år sedan låg fokus främst på stambyten för fastighetsägare. Idag består huvudsysslorna även av lokal- och källarrenoveringar, något som gjort företaget till en naturlig samarbetspartner vid förädling av fastigheter.

LH Qvalitet arbetar idag mot kunder i Stockholms län med alla typer av renoverings-, ombyggnads-, eller tillbyggnadsprojekt. Vi fick en pratstund med Johan Brandt som är vd på LH Qvalitet som berättar om företagets tre huvudsakliga verksamhetsområden, samt hur de arbetar för att vara en önskvärd samarbetspartner.

Stambyten i grunden

Idag är det vanligt att man byter stående stammar som avlopps- och vattenledningar i fastigheter, men det är inte alla som tänker på att det finns liggande stammar som också behöver bytas. Dessa kan ligga under betongplattor i källaren eller ute i gatan.

– Gamla ledningar består oftast av betong. När dessa ligger i vatten eller fukt för länge så vittrar de sönder och spricker vilket leder till vattenskador i fastighetens grund. Dessa är inte lika lätta att upptäcka som i exempelvis ett badrum, men har man en fastighet som är cirka 50-60 år gammal så är det troligtvis dags att byta rören. Är man osäker kan man beställa en inspektion för att undersöka rörens kondition, förklarar Johan.

Lokal- och källarrenoveringar

LH Qvalitet arbetar allt mer med större fastigheter vid renovering av lägenheter och kontorslokaler. Många fastigheter har även outnyttjade utrymmen i källaren som kan byggas om till en uthyrningslokal eller lägenhet, något som är attraktivt för bostadsrättsföreningar. För källarombyggnationer arbetar LH Qvalitet med så kallade säkerhetspaket.

LH Qvalitet - Fastighetsrenovering
För källarombyggnationer arbetar LH Qvalitet med så kallade säkerhetspaket.

– Ofta är det inte så roligt att gå ner i en källare, det kan vara mörkt och kännas otryggt. Vi byter då ut alla dörrar till ordentliga i stål med inbrottsskydd och glasruta samt installerar nyckelfria passersystem, berättar Johan och fortsätter:

– Vi ersätter även gamla träförråd med nya trådburar för att skapa en ljusare och öppnare miljö. Därefter målar vi väggar vita samt ser till att det finns en ordentlig belysning. I samband med ombyggnationen byter vi ofta avloppsledningarna.

Fokus på god arbetsledning och hög trivselgrad

Johan avslutar med att poängtera betydelsen att ha en bra arbetsledning på plats på entreprenaderna. LH Qvalitet arbetar alltid för att skapa långsiktiga relationer till sina kunder via ömsesidigt förtroende. För att kunna erbjuda ett helhetskoncept köper LH Qvalitet in underleverantörer för de olika tjänster som behövs.

– För personal och underleverantörer lägger vi mycket vikt vid de mjuka parametrarna och försöker alltid skapa ett bra klimat på arbetsplatserna. Ofta kan det vara smutsigt och bullrigt vid renoveringar vilket gör det extra viktigt med god stämning och att alla trivs, avslutar Johan.

LH Qvalitet är certifierade enligt byggbranschens certifieringssystem BF9K, godkända enligt Byggkeramik Rådet (BKR), medlemmar i Byggmästarföreningen samt Sveriges Byggindustrier. På www.lhqvalitet.se kan du läsa mer om hur LH Qvalitet kan hjälpa just dig med förädling av din fastighet.

LH Qvalitet logotyp

Redaktionen
redaktionen@temabygg.se