Crawford breddar med nya villaportar

Entrematic - Crawford Garageportar
Garageporttillverkaren Entrematic lanserar nu bredare garageportar upp till 6 meter.

Tema Bygg & FastighetGarageporttillverkaren Entrematic breddar nu sitt sortiment av Crawford villaportar och introducerar garageportar upp till 6 meter breda. Nyheten kommer som ett svar på den senaste trenden där alltfler villaägare väljer en bredare port i stället för två.

Trenden med en garageport växer sig allt starkare och Crawford Entrematic går nu i bräschen med sitt bredare alternativ. Designmässigt medför det en modernare look samtidigt som det blir mer praktiskt.

Upp till 6 meter garageport

Lanseringen av Crawfords bredare villaportar sker under hösten 2015 och betyder att villaägare nu kan få garageportar i standardsortimentet upp till 5,5 meter samt tillvalet upp till 6 meter. Mats Rydén, Nordenchef på Crawford Entrematic berättar mer:

– Vi ser att fler och fler väljer en bredare port i stället för två portar. Trenden syns såväl bland de som bygger nytt garage, men även hos de som renoverar och redan har två garageportar. De väljer då att ta bort mittenstolpen för att få mer plats.

Den praktiska aspekten är en stor fördel med att ha en istället för två garageportar. Ofta har man kanske cyklar eller andra saker förvarat i garaget vilket gör att det blir lättare att köra in utan att bry sig om mittenstolpen. Men designintrycket är minst lika viktigt för många. Med en garageport upplevs garaget något pampigare och ger en mäktigare entré, en effekt vissa vill uppnå.

Trendigt med liggande panel

I samband med de bredare garageportarna lanseras också profilen Linnea med liggande panel, en panel som nu matchar dagens villatrend som gått ifrån stående paneler. Med liggande panel, på såväl hus som garageport, får villan ett mer modernt intryck.

– Liggande paneler är trendigt och Linnea är ett svar på detta. Som vanligt finns den i tolv standardfärger men går att få lackad i stort sett i vilken färg som helst. Designen är viktigt för många så i kombination med bredare garageportar kommer Linnea bidra till ett modernare hem, säger Mats.

Linnea kompletterar Crawfords Entrematics övriga 7 profiler som tillsammans med färgvalen bildar marknadens bredaste sortiment inom garageportar.

GoGoGate 2 med fokus på handleden

Entrematic - GoGoGate-app
Till hösten släpps GoGoGate till smarta klockor för enkel hantering av din garageport.

Genom sitt exklusiva samarbete med Remsol – tillverkaren av applikationen GoGoGate — har man länge kunnat styra och bevaka Crawford Entrematics villaportar från sin mobiltelefon. Nu kommer GoGoGate 2, en uppdaterad version med fokus på handleden. Under hösten kommer nämligen GoGoGate att släppa en app för smarta klockor.

– Med GoGoGate 2 kommer man kunna öppna, stänga och se garaget från handleden. Att se garaget är ytterligare en nyhet som GoGoGate lanserar. Numera kan man koppla en kamera till systemet som gör det enkelt att övervaka garaget när man är bortrest, avslutar Mats.

Crawfordgarageportar.se kan du läsa om de bredare garageportarna, nya profilen Linnea och GoGoGate 2. Här hittar du också din närmaste återförsäljare för mer information eller beställning.

Redaktionen
redaktionen@branschjournalen.se