Contractormaskiner utökar sin akutverkstad

Contractormaskiner rycker ut när kunder får problem med sina maskiner.

TeknikContractormaskiner är akutverkstaden som rycker ut när kunder får problem med sina maskiner. Med sin breda expertis och nya plasmaskärare kan serviceföretaget nu ta sig an allt fler uppdrag.

Utöver sina mobila servicebussar och kompletta verkstad i Uppsala har Contractormaskiner även en stark kompetens inom svetsning. Tack vare sin nya plasmaskärare är det serviceinriktade företaget idag verksamma med så mycket mer än sin mobila slangverkstad.

– Vi utför mycket kranservice, kranreparationer och svetsar ihop allt från spruckna sopcontainrar och lastbilsramar till att bygga om lastbilsflak, berättar Helena Engström, delägare på Contractormaskiner.

Den nya laserskäraren

Med Contractormaskiners nya plasmaskärare kan de bland annat skära till detaljer i olika typer av metall för att tillverka olika delar enligt kundernas önskemål.

– Vi kan tillverka olika typer av skärmar och fästen. Med den nya plasmaskäraren kan vi skära ut dessa i exakt den storlek och form som passar den maskin de ska sitta på, berättar Helena.

Egenkonstruerat stånglås

Contractormaskiner arbetar även med geotekniska undersökningsmaskiner såsom borriggar. Verkstadens personal har en bred expertis menar Helena och berättar att de nyligen konstruerat och tillverkat ett eget stånglås:

– Vår duktiga personal har tagit fram ett stånglås till markundersökningsmaskiner. Tidigare behövde vi skära ut de olika delarna för hand för att sedan sätta ihop dem. Nu kan vi istället sätta in en hel plåt skära ut flera delar samtidigt, något som gör arbetet effektivare.

Arbetar med välkända kranmärken

Contractormaskiner - Service
Contractormaskiner arbetar mot hela östra Svealand och är idag en auktoriserad verkstad åt stora kranmärken.

Contractormaskiner arbetar mot hela östra Svealand och är idag en auktoriserad verkstad åt stora kranmärken som Fassi, HMF, EFFER, Palfinger och HIAB. Det är stor skillnad på olika lastbilar och märken från olika länder, menar Helena, men Contractormaskiner servar dem alla.

– Vi arbetar i nära samarbeten med såväl stora kranmärken som små, där kunder från Stockholm, Gävle och Västerås åker förbi flera verkstäder för att komma till oss. Vi har bred expertis inom kranar, hydraulik och svetsning och kan hjälpa kunder med de typer av maskiner som en traditionell verkstad inte har expertisen till, avslutar Helena.

Contractormaskiner satsar på att ställa upp så mycket som möjligt för sina kunder. Därför försöker de vara tillgängliga i stort sett dygnet runt. På Contractormaskiner kan du läsa mer om hur Contractormaskiner kan serva, reparera och svetsa på plats. Allt efter dina behov.

Redaktionen
redaktionen@branschjournalen.se