Boka taxi smartare med Cabonline

Cabonline - Boka taxi enkelt
Med Cabonline kan du enkelt och smidigt boka taxi för din företagsresa.

Transport & LogistikDu som ofta åker taxi i tjänsten vet hur frustrerande det är att i dag, 2015, behöva ringa ett telefonsamtal för att boka en taxi. Med Cabonline slipper du detta och bokar i stället enkelt till fast pris och utan krångel.

Cabonline är utvecklingsbolaget som tagit fram succé-appar för bland annat TaxiKurir och Taxi 020. Förutom den pågående utvecklingen i koncernen erbjuder Cabonline en tjänst som underlättar för dig som ofta åker taxi i tjänsten. Efter fem år i branschen har företaget gjort ett namn för sig och alltfler företag väljer att ansluta sig. Vi har talat med Monique Almgren, Product owner och Camilla Sydfors, försäljningschef på Cabonline om hur man fokuserat på att göra det så enkelt som möjligt att boka taxi.

Enkelt att boka och betala

Cabonline - Boka taxi i mobilen
Appen erbjuder flera olika betalalternativ såsom kortbetalning, PayPal, faktura eller resekonto.

För att boka din taxiresa använder du din smartphone eller går in på Cabonline.se och med några få knapptryck är en taxibil på väg till din position, något den automatiskt känner av.

– Fokus har hela tiden legat på att göra processen så enkel och smidig som möjligt. Vi har bland annat tagit bort ett stort steg i registreringen genom att också erbjuda inloggning via Facebook och Google, säger Monique.

Det unika med Cabonline, till skillnad från andra liknande tjänster, är att man alltid presenteras med ett fast pris, istället för ett uppskattat pris på resan. Det fasta priset beräknas automatiskt beroende på vilken tid på dygnet man åker, vart man vill åka. Alltid utifrån den snabbaste vägen.

– Betalningen är även den smidig och sker via betalkort, PayPal, faktura eller genom reseräkning, berättar Camilla Sydfors, försäljningschef på Cabonline.

Som resenär kan du idag med Cabonline boka taxi till fast pris på 206 orter i Sverige och 5 städer i Norge, smidigt och enkelt i samma system. Då Cabonline nyligen träffat avtal med två finska taxibolag för leverans av marknadens modernaste plattform för taxiteknologi, är inte fler länder långt borta för en integration.

Boka i receptionen

En nyhet som många taxiresenärer redan har kommit sig att uppskatta är att Cabonline har lanserat ett portabelt bokningssystem för företags- och hotellreceptioner. Med hjälp av en iPad kan man enkelt boka en taxi om man inte har tillgång till sin telefon eller en dator.

– Vi ger hotell och företagsreceptioner möjligheten att erbjuda en extra service till sina gäster och besökare. I dagsläget finns hundratals iPads stationerade runt om i Sverige och Norge, och bemötandet har varit över förväntan. Det enda man behöver göra är att ange när man vill resa samt sitt telefonnummer. En bil kommer sedan till företaget eller hotellets entré och resenären får ett sms med vilken bil från vilket bolag som är på väg, säger Monique.

Smidigt för företaget att attestera

Som företag är det också viktigt att ha kontroll över medarbetares resor för attestering och bokföring. För att underlätta har Cabonline därför gjort det enkelt att se statistik över resor, till och med på individnivå. Camilla avslutar:

– Vi ger den som ska attestera full kontroll över företagets resande. Då betalningen redan är klar underlättas processen ofantligt mycket då inga kvitton behöver sparas eller administreras.

Cabonline används i dag av många stora och medelstora företag i Sverige och Norge. Är du intresserad av att veta mer om hur Cabonline kan underlätta för ert företag? Besök då Cabonline.se för mer information. Appen finns idag för iPhone, Android och Windows Phone.

Redaktionen
redaktionen@branschjournalen.se