3D-tekniken MOVINGLight nu tillgänglig i Sverige

3D Center - DLP MovingLight
Nu kommer äntligen den högupplösta 3D-tekniken DLP MOVINGLight till Sverige.

Industri & VerkstadI dag presenterar 3D Center ett avtal med franska Prodways för att ta MOVINGLight-tekniken till Sverige och Norden. Tekniken visar flera fördelar jämfört med andra tekniker.

3D-branschen växer sig större för var dag som går och i dag har de flesta företag insett potentialen med 3D-skrivare. Beroende på applikation finns en rad olika tekniker som alla har deras respektive fokusområden. Nu har även 3D-tekniken DLP MOVINGLight lanserats i Sverige av 3D Center som är en ledande aktör i Norden och Baltikum.

Jämnare och högre upplösning och nya material

MOVINGLight är en relativt ny teknik som bygger på den additiva DLP-tekniken. DLP, som har likheter med den högupplösta SLA, har med MOVINGLight-tillskottet blivit än snabbare och mer högupplöst. Ulf Qviberg på 3D Center berättar mer:

3D Center - Ulf Qviberg
Ulf Qviberg, vd på 3D Center.

– Den nya tekniken är unik då den är ungefär 10 gånger snabbare än SLA. Detta får en stor påverkan på kapaciteten hos 3D-skrivaren. Med MOVINGLight får vi även en jämnare upplösning då den ger samma fokus på hela byggytan. I stället för en punkt med laser projiceras ett område i taget.

Ur materialsynpunkt kan Prodways MOVINGLight skriva ut såväl plastdetaljer som keramer och metaller. Olikt andra 3D-tekniker kan tekniken även hantera exempelvis Zirconium vilket enligt Ulf är ett välkomnat komplement i vår produktportfölj.

Unikt uthyrningsavtal

För de företag som vill ha tillgång till DLP MOVINGLight eller andra 3D-tekniker erbjuds kunder ett unikt uthyrningskoncept. Genom att upprätta ett avtal kan företag hyra en 3D-maskin och sedan välja att uppgradera om behovet ändras.

– Eftersom marknaden förändras hela tiden och det kommer nya modeller och tekniker finns det en viss osäkerhet hos kunderna. Med vårt koncept slipper man den osäkerheten samtidigt som vi sköter installation, service och erbjuder support, säger Ulf.

Som kund behöver man endast lägga till förbrukningsmaterialet, något som 3D Center har i lager. I dagsläget erbjuder 3D Center ett 70-tal maskiner i sortimentet. För uthyrning ligger fokus främst på mindre och medelstora lösningar.

Guidar kunden till rätt teknik

3D Center - Implantat
Med 3D-teknik kan man smidigt skapa implantat.

Som kund kan det vara svårt att veta vilken teknik som passar vilket ändamål i djungeln av 3D-skrivare. Här har 3D Center tagit fasta på att guida kunden och hjälpa dem att hitta rätt. Med Sveriges bredaste sortiment av 3D-skrivare och tekniker har man god kunskap av olika applikationer och ändamål.

– Varje teknik är unik med olika ändamål så det kan vara svårt att veta vilken man ska använda sig av. Därför hjälper vi alltid kunden att guidas rätt, avslutar Ulf.

3D Center har sitt huvudkontor i Västervik men arbetar över hela Norden och Baltikum. På www.3dcenter.se kan du läsa mer om Prodways MOVINGLight och annan teknik som kan hjälpa ert företag att utvecklas inom additiv tillverkning.

3D Center - Logotyp

Redaktionen
redaktionen@branschjournalen.se